Olli Ihalaisen jälkeläisiä

Olli Ihalainen tai ainakin hänen lapsensa elivät Kuopion maalaiskunnan Roikansaaressa*, joka nykyisen Vehmersalmen alueella. Synnyinvuotta ei ole tiedossa. Kuolinvuosi (1676) on saatu Mustista kirjoista.

Olli Ihalaisen isä tai isoisä lienee nimeltään Iivari Ihalainen, josta löytyy maininta Sigfrid Henrik Porthanin kirjasessa "Descriptio Paroeciae Cuopio", suom. Nils G. Hublin (1978). Seuraavassa ko. sivu kirjasen näköispainoksesta:

Lupakirja latinaksi (Koska pitäjämme asukkaiden lukumäärä oli...)
huomattavasti noussut, niin hänen aikanaan jatkettiin kirkkoa kaksinkertaiseen pituuteensa ja lisättiin siihen saamatuoli, jonka hinta oli 400 kuparitaaleria. 13:o Hänen seuraajansa oli IsraelWillander, jonka hoidossa Kuopion kirkko oli vuodesta 1690 vuoteen 1693. 14:o Henricus Hoffrén, (HenrikHoffren) nimitetty kuopiolaisten sielunpaimeneksi vuonna 1694, kuoli vuonna 1718 äkillisen kuoleman kautta ollessaan suorittamassa hautausta 4.:nä joulun jälkeisenä sunnuntaina. Myöhemmin sodan jumalattaren Bellonan raivotessa tämän samaisen Henrikin poika johti kirkkoherran viransijaisena kirkkoa 4 vuoden ajan. 15:o Henricus Argillander (Henrik Argillander), syntynyt 1673, Randasalmen (Rantasalmen) rovastin virallinen apulainen vuonna 1695, jonkin rykmentin pappi vuonna 1710, Turun pataljoonan pappi 1712, Kuopion kirkkoherra vuonna 1722, kuoli marraskuun 14. päivänä vuonna 1756. 16:o Henricus Porthanus (Henrik Porthan), minun mitä lempein isäni, joka, tultuaan erilaisten, enimmäkseen vastaisten kohtaloiden heittelemäksi, kuten tapaa olla heidän kohdallaan, jotka sodan vaarojen pyörteissä jättävät heidän huostaansa uskotut ihmiset ja antautuvat uskonnolle, vihdoin vuonna 1758 nimitettiin Kuopion kirkkoherraksi, ja jolle me syvimmästä sydämestämme rukoilemme pitkää ja vireää vanhuutta.

Eo. tieto sopii perimätietoon, josta mainitaan Vehmersalmen pitäjän historiikissa.

Historian ajanjaksojen liittämiseksi suvun vaiheisiin katso tätä.

Ensimmäisessä taulussa on Olli Ihalainen. Hänen lapsinaan mainitaan Matti ja Inkeri. Lisäksi on syntyneiden kirjassa isinä Pekka Ihalainen ja Lauri Ihalainen sekä Juho Ihalainen, joiden sukulaisuussuhde Olli Ihalaiseen on epäselvä. Myös Pekka Pekanpoika Ihalainen löytyy Jänissalosta. Onko hän tai hänen isänsä sama kuin em. Pekka Ihalainen, on vielä selvittämättä.

*Kartta
|Paluu hakemistoon | Henkilöhakemisto|


Taulu 0.

I. Olli Ihalainen

Kuollut 1676

II. Lapsia:

  1. Matti, syntynyt 1646. Kuollut13.7.1729 Roikansaari. 
  2. Inkeri, syntynyt 24.6.1670.

| Alku | Paluu hakemistoon |
Päivitetty 22.10.2003 T.I.